Poista tuulehaugin (Belone belone) sisälmykset ja pese kala huolellisesti sekä sisältä että ulkoa juoksevan veden alla. Valmista liuos vedestä ja suolasta ja sekoita, kunnes suola on täysin liuennut. Esimerkiksi neljän keskikokoisen tuulehaugin valmistamiseen tarvitaan 4 litraa vettä ja 200 grammaa suolaa. Aseta kalat 6 tunniksi suolaveteen.
Ota suolaiset kalat suolavedestä, kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla ja ripusta ne savu-uuniin. Lisää uuniin kuivaustuuletin ja aseta uunin lämpötila 20 asteeseen. Avaa savunpoistoaukko. Kala tulisi ripustaa sinne, kuivua ja valua vähintään tunnin ajan. Tällä tavoin ylimääräinen kosteus poistuu, eikä kala ala kiehua uunissa.
Kun kala on tarpeeksi kuiva, korvaa tuuletin savugeneraattorilla ja nosta uunin lämpötila 80 asteeseen. Savusta kalaa noin tunti.
Kun kalat ovat valmiita, anna niiden levätä vielä 10-15 minuuttia, jotta maut pääsevät imeytymään eivätkä mehut valu ulos.