Kanan, ankan ja viiriäisen munat sopivat munien savustukseen. Savustetuissa kananmunissa on herkkä savuinen maku. Niitä voidaan tarjoilla itsenäisenä ruokalajina tai käyttää lisukkeena erilaisten ruokien valmistuksessa. Ne sopivat täytetyksi kananmunaksi, lihan lisukkeeksi tai täytteeksi kammiokääröihin tai erilaisiin piirakoihin. Savustetut munat lisäävät intensiivisyyttä jokaiseen ruokaan ja niissä on herkullinen tuoksu, joka tuntuu joka ruuasta.
Valmistautuminen
Laita 10 munaa kattilaan, peitä vedellä, lisää teelusikallinen suolaa ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes munat ovat kovia. Upota munat kylmään veteen, anna niiden jäähtyä ja kuori sitten. Aloita tupakointi 20°C:ssa ja nosta lämpötilaa vähitellen, ei yli 45°C. Savusta 1,5-2 tuntia, kunnes munat ovat kullanruskeita. Kytke Borniak-digitaalisavustimessa savugeneraattori päälle vain kuumasavutilassa, mikä varmistaa riittävän lämpötilan savun muodostumiselle.
SÄVELLYS
10 munaa
suolaa tai savusuolaa maun mukaan
vettä