Skip to main content

Savustettava pekoni neljässä eri maussa

Ainesosat:

  • 4 kpl raakaa pekonia
  • 1,5 ruokalusikallista jodittua suolaa
  • 1,5 ruokalusikallista peclosuolaa (nitriittisuolaa)
  • Meirami yrttinä ensimmäiseksi
  • Valkosipuli tai villivalkosipuli toisessa palassa
  • Curryjauhetta kolmanteen palaan rikastaaksesi makua
  • Jätä neljäs pala suolalla

Ohjeet:
. Huuhtele pekoni huolellisesti juoksevan veden alla ja kuivaa sitten talouspaperilla.
. Sekoita jodioitu suola ja peclosoli kulhossa ja hiero tämä seos tasaisesti lihaan. Tätä kutsutaan kuivasuolaamiseksi.
. Jaa sitten pekoni neljään erilliseen osaan.
. Mausta yksi pekonipala meiraminilla
. Mausta toinen pala hienonnetulla valkosipulilla tai kevätsipulilla
. Ripottele kolmas pala curryjauheella.
. Jätä neljäs pala suolaiseksi.
. Laita kaikki pekonipalat suljettavaan astiaan tai muovipussiin, tai vielä parempaa, tyhjiösulje ja jäähdytä yön yli.

Savustus
. Laita liha seuraavana päivänä savustimeen noin 30 minuutiksi ilman savua, 60°C:n lämpötilassa.
. 30 minuutin kuluttua kytke savugeneraattori päälle ja polta pekonia 3 tuntia pitäen savuttimen lämpötila noin 55°C:ssa.

Ruoanlaitto
. Valmista lihan savustamisen jälkeen iso kattila ja kaada siihen vettä.
. Kuumenna vesi noin 90 asteeseen.
. Laita savustettu pekoni siivilään kuuman veden päälle. Jos sinulla ei ole siivilä, sido kattilan kannen alaosaan naru niin, että liha pääsee veden yläpuolelle höyrylle.
. Höyrytä pekonia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 80°C, mikä kestää noin 1,5 tuntia.

Nyt voit valmistaa neljää eri savustettua pekonia samanaikaisesti. Ja mikä tärkeintä – olet tehnyt ne itse! Pidä hauskaa!