Savustettava pekoni neljässä eri maussa
Ainesosat:
- 4 kpl raakaa pekonia
- 1,5 ruokalusikallista jodittua suolaa
- 1,5 ruokalusikallista peclosuolaa (nitriittisuolaa)
- Meirami yrttinä ensimmäiseksi
- Valkosipuli tai villivalkosipuli toisessa palassa
- Curryjauhetta kolmanteen palaan rikastaaksesi makua
- Jätä neljäs pala suolalla
Ohjeet:
. Huuhtele pekoni huolellisesti juoksevan veden alla ja kuivaa sitten talouspaperilla.
. Sekoita jodioitu suola ja peclosoli kulhossa ja hiero tämä seos tasaisesti lihaan. Tätä kutsutaan kuivasuolaamiseksi.
. Jaa sitten pekoni neljään erilliseen osaan.
. Mausta yksi pekonipala meiraminilla
. Mausta toinen pala hienonnetulla valkosipulilla tai kevätsipulilla
. Ripottele kolmas pala curryjauheella.
. Jätä neljäs pala suolaiseksi.
. Laita kaikki pekonipalat suljettavaan astiaan tai muovipussiin, tai vielä parempaa, tyhjiösulje ja jäähdytä yön yli.
Savustus
. Laita liha seuraavana päivänä savustimeen noin 30 minuutiksi ilman savua, 60°C:n lämpötilassa.
. 30 minuutin kuluttua kytke savugeneraattori päälle ja polta pekonia 3 tuntia pitäen savuttimen lämpötila noin 55°C:ssa.
Ruoanlaitto
. Valmista lihan savustamisen jälkeen iso kattila ja kaada siihen vettä.
. Kuumenna vesi noin 90 asteeseen.
. Laita savustettu pekoni siivilään kuuman veden päälle. Jos sinulla ei ole siivilä, sido kattilan kannen alaosaan naru niin, että liha pääsee veden yläpuolelle höyrylle.
. Höyrytä pekonia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 80°C, mikä kestää noin 1,5 tuntia.
Nyt voit valmistaa neljää eri savustettua pekonia samanaikaisesti. Ja mikä tärkeintä – olet tehnyt ne itse! Pidä hauskaa!