Dekoroitu porsaan kaulakylki.
Ainekset:
- Porsaan kaulakylki, yleensä 2,1-2,2 kg
- 4 litraa vettä
- 200 g tavallista suolaa, vielä parempi nitriittisuolaa (peklosoolaa)
- Merisuolaa
- Pippurisekoitus ja sinapinsiemenet
- Hunajaa pippurin ja sinapinsiementen kiinnittämiseen
Ohjeet:
. Huuhtele liha huolellisesti juoksevan veden alla.
. Sekoita kulhossa vesi ja suola, kunnes suola liukenee veteen.
. Laita liha suolaliuokseen ja anna sen seistä 24 tuntia.
. 24 tunnin kuluttua ota liha suolavedestä ja levitä siihen varovasti hunajaa.
. Peitä seos pippurilla, merisuolalla ja sinapinsiemenillä. Painele ne varovasti lihaan kämmenellä. Mausteet eivät mene syvälle lihaan, mutta antavat silti leikkaamisen yhteydessä miellyttävän maun.
. Anna lihan seistä huoneenlämmössä 2 tuntia.
Savustaminen:
. Aseta liha savustusuunin ritilälle noin 30 minuutiksi ilman savua, lämpötilassa 60°C. Tämä auttaa mausteiden ja hunajan imeytymistä ja parempaa kiinnittymistä lihaan.
. 30 minuutin kuluttua kytke savugeneraattori päälle ja savusta kylkeä 9 tuntia pitäen savustusuunin lämpötilana 80°C.
. Uunista tuleva tulikuumuus laita termospulloon tai kattilaan ja anna sen tasaantua noin kolme tuntia. Näin liha kypsyy hitaasti omassa kuumuudessaan pehmeämmäksi. Hyvää ruokahalua!